Hvilket spabad skal jeg vælge?

Indendørs spabad

Spabad til indendørs brug

Et spabad er da bare et spabad!

Dette kan ikke være en mere forkert antagelse. Siden man opfandt spabade eller boblebade som de også kaldes, er der sket en kontinuerlig udvikling. 

For år tilbage troede man det hele drejede sig om hvor kraftig pumpen var, altså jo større pumpe jo bedre så man næsten kunne blæse vandet ud af karret.

I dag ved man, at det er en fin balance mellem vandtrykket og luftmængden der giver den bedste behandling af huden og de underliggende muskler. Man kan groft sagt dele gruppen af producenter op i 2 grupper.

Dem der forsker og udvikler deres produkter og dem der ikke gør. Man kan nemt se hvem der gør hvad, når man skal vælge hvor man vil købe sit spabad. 

Tales der om kraftige pumper og store varmelegemer, ja så er det ikke dem der ligger forrest i udviklingen du har fat i. For i dag er det som nævnt tidligere slet ikke det vigtigste.

 

Spabad med hydroline

Lydsvagt spabad til indendørs brug

Spabade der larmer

Nogle af de vigtige detaljer omkring et spabad er støj, design og siddekomfort. Du har sikkert prøvet et spabad på et tidspunkt, hvor det larmede en hel del i badeværelset. Ja faktisk larmer det i nogle tilfælde så meget, at det er direkte generende at høre på, og så forsvinder nydelsen jo lidt.

I dag er støj niveauet en af de indikatorer du kan bruge når du skal vælge. Man kan få et kar hvor støj niveauet er helt nede på 25-35 db. Det er faktisk mindre end en opvaskemaskine larmer, så det er en hel anden verden at ligge i et sådant spabad. Nu kan man ligefrem ligge og lytte til sin ynglingsmusik.

Der ligger års forskning og udvikling bag sådanne spabade, hvor man både har optimal udnyttelse af massagen, samtidig med at man får støjen så langt ned som de 25 db. 

Det er en helt nye måde at tænke opbygning af hele systemet, der gør sig gældende for at opnå disse flotte resultater.

Det har affødt flere andre designfordele da jet-dyser i sådanne systemer, nu kan fås som ”flush fit” hvilket vil sige, at der er ikke nogen dyser der stikker ud eller ”skæmmer” designet som man tidligere har set.

 

Lydsvagt spabad

Lydsvagt Spabad til 2 personer

Rammen der skal bære spabadet

En anden indikator for kvaliteten er hvordan rammen der skal bære spabadet er konstrueret. I de billige spabade har man ligefrem brugt træ for at gøre karret så billigt som muligt. Det bør man holde sig fra, da miljøet omkring et spabad undertiden kan blive temmelig fugtigt.

Der skal ikke megen fantasi til at forstille sig hvad der kan ske med træ i et fugtigt varmt klima.Så alt i alt er der flere ting man skal tage i betragtning når man skal på indkøb efter et nyt spabad.

 

Fortæl andre om dette...Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter

Kommentér

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.